Një projekt fotografie nga amerikani Spencer Tunick, ka bërë që qindra njerez të të zhvishen dhe të lyhen me bojë të bardhë në ‘Detin e Vdekur”.

Tkurrja e këtij deti dhe kriza mjedisore globale ishin në fokus të aktiviteteve sensibilizuese të artistit 54-vjecar I ftuar në Izrael nga autoritetet vendase.

Subjektet nudo, në këtë rast qindra njerez të lyer me bojë të bardhe ishin në fokus të videos dhe aparatit të artistit të mirënjohur amerikan, në një zonë të shkretuar të  “Detit të Vdekur” në Izraelin Jugor.

Portretet nudo në fakt, kanë qënë në fokus të punës së Tunick edhe në mjaft vende të tjera të botës.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *