Talebanët në Afganistan kanë arritur të sekuestrojnë rreth 3 mijë litra alkool, sasi të cilën e derdhën në një kanal në afërsi të Kabulit.

 

Në një video të publikuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Inteligjencës (GDI), uniformat e shërbimeve speciale të Emiratit Islamik të Afganistanit dallohen teksa zbrazin fuçi të mëdha në kanal.

 

“Myslimanët duhet të ndalojnë së prodhuari dhe shpërndari alkool”, tha një teolog në videon e postuar nga agjencia në Twitter.

 

Shitja dhe konsumimi i alkoolit ishte i ndaluar edhe nën regjimin e mëparshëm të mbështetur nga perëndimi, por talebanët, të njohur për radikalizmin , janë më të rreptë në kundërshtimin e tyre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.