Vetëm një rast pozitiv me koronavirus i mjaftoi Zelandës së Re që të fusë në bllokim të përkohshëm të gjithë vendin.

 

Ky ishte rasti i parë i konfirmuar në gjashtë muajt e fundit në vend.

 

I infektuari u zbulua në Auckland, që do të qëndrojë i mbyllur për një javë, kurse pjesa tjetër e vendit për tri ditë.

 

Autoritetet po hetojnë nëse rasti i ri lidhet me mutacionin Delta.

 

“Unë dua të siguroj Zelandën e Re se ne jemi të përgatitur për këtë. Përgjigja e menjëhershme dhe e ashpër ka sjellë rezultate në të kaluarën”, tha kryeministrja Jacinda Ardern.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *