Pas digjitalizimit të shumë prej shërbimeve, në kryeqytet ka nisur puna për vendosjen e impianteve fotovoltaike nëpër shkolla.
Kryetari i Bashkisë Erion Veliaj shprehet se deri më tani janë 5 shkolla që prodhojnë e energji përmes paneleve.

 

“Nga sot 5 shkolla në Tiranës  prodhojnë energji elektrike nëpërmjet paneleve Fotovoltaike duke sjell reduktimin e 27,000 kilogramë C02 në mjedis dhe kursim financiar. 

Falë “Sunny School” rrisim pavarësinë energjike të shkollave duke fuqizuar përpjekjet kundër ndryshimeve klimaterike. 

Faleminderit Fondacioni Soros Shqiperi – OSFA”, shkruan Veliaj./vizionplus.tv/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *