Ndërron jete, Guido Westerwelle, Ish-ministri i Jashtëm i Gjermanisë dhe ish-kryetar i partisë liberale gjermane FDP. Westerwelle vuante nga kanceri dhe dy vjet më parë u diagnostikua me sëmundjen e leucemisë. Momenti më i rëndësishëm në karrierën politike të tij ishin zgjedhjet në vitin 2009, ku FDP mori 15 përqind të votave. Westerwelle ishte i pari homoseksual qe ka mbajtur poste të larta në Gjermani, duke shërbyer si zëvendës kancelar nga 2009 deri ne 2011. Ai e ka pranuar hapur që ishte homoseksual, ndërsa partneri i tij është një menaxher i suksesshëm sporti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *