Nënkryetari I LSI-së, Petrit Vasili në një deklaratë për mediat akuzoi kryeministrin Rama se po bën një puc institucional e kushtetues duke tentuar kthimin e monizmit në Shqipëri.

Këtë qëndrim vasili e lidh edhe me vendimin e një ditë më parë të Këshillit të Europës për të mos sjell delegacion të vëzhguesve afatshkurtër në 30 qershor.

 

“ 30 Qershori do të ishte data e rivendosjes së monizmit dhe totalitarizmit në Shqipëri. Ky shqetësim madhor, ky shkatërrim i vendit, ky rikthim i vendit në ditët më të zeza ishte planifikuar dhe orkestruar gjatë nga Edi Rama dhe të tijtë për tu kaluar pa u vënë re për të humbur vëmendjen në mënyre të veçantë të opinionit ndërkombëtar, por ndërkohë është përballur rreptësishtë  nga opozita shqiptare, e cila nuk ka pranuar të bëjë asnjë hap pas e të pranojë rivendosjen e regjimit të zi të monizmit në Shqipëri.Dje ka pasur një qëndrim përfundimtar që i ka vënë vulën kësaj tentative moniste pasi Kongresi i Autoriteteve Lokale të KE-së ka refuzuar të vëzhgojë zgjedhje pa pjesëmarrjen e opozitës, pra zgjedhje pa opozitën për Europën nuk ekzistojnë. Për shqiptarët, për mbi 90% të tyre ky vendim ishte i marrë me kohë, ndërkohë ky konfirmim tronditës nga Evropa dhe kundrejt aspiratës Europiane që ne kemi, e cila kërkon demokraci funksionuese, pluralizëm të zhvilluar në të gjitha elementët e tij.

 

 

Vasili më tej thotë se Rama ka për qëllim që ta cojë vendin drejt përplasjes se fortë civile, gjë e cila sipas zyrtarit të LSI, është provokuar në mënyrë të vazhdueshme edhe gjatë protestave madhështore të opozitës.

 

“Për Edi Ramën provokimi, dhuna, kufomat dhe çdo gjë tjetër janë të dobishme vetëm dhe vetëm që ti shërbejnë pushtetit të tij e për tu fshehur pas tyre për të bërë të tjerët fajtor. Sot ka vetëm një fajtor, sot ka vetëm një shkaktar, sot ka vetëm një njeri destruktiv, sot ka një njeri të vetëm që urren dialogun, sot ka vetëm një njeri të vetëm që do ti çojë shqiptarët në përplasje civile dhe ky është Edi Rama.Sot dita për tu ndarë nga monizmi ka ardhur njëherë e përgjithmonë, ishte një tentativë e fundit e gahmave të vjetra të komunizmit, të cilat u kanë dhënë shpirt për ta ringjallur dhe për ta ringritur këtë monizëm të cilët Shqiptarët e urrejnë, e refuzojnë që të gjithë të majtë dhe të djathtë, pasi janë ndarë njëherë e përgjithmonë dhe asnjeri nga Shqiptarët nuk pranon të bëjë pazar me liritë dhe me të drejtat e tij vetëm dhe ti shesë të gjitha këto për të qenë të gjithë këto liri dhe të drejta dhe mundësitë të jenë vetëm pronë e Edi Ramës i cili do t’jua shpërndajë të tjerëve nga pak ashtu siç do ai. 30 qershori pra përfundimisht të nderuar qytetarë dhe nga pikëpamja kushtetuese dhe nga pikëpamja ligjore dhe në kuptim të funksionimit të shtetit ligjor për të cilët aq shumë kanë aspiruar breza të tërë të Shqiptarëve dhe i ka dhënë përgjigje përfundimtarë kësaj date, pra nuk kemi zgjedhje. Kushdo që do të donte që ishte garniturë e këtij procesi, a mbështetës i këtij procesi, a përpiqej që të konstruktonte alibitë të çfarëdolloj forme do të ishte as më shumë e as më pak pjesë, mbështetës, inspirues i një monizmi i cili ka vdekur, te cilin, nuk e ngjall dot as babloku Edi Rama dhe askush dhe për të cilën përball do të kishte të gjithë shqiptarët në bllok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *