Ura e Zogut në Milot, dhe pse një ndër veprat më të bukura dhe të rralla të kohës së mbretërisë, rrezikon shembjen.

 

Shirat intensive të ditëve të fundit dhe rritja e prurjeve të lumit Mat kanë rënduar dëmtimet ne njërën prej këmbëve mbajtëse të urës.

 

Gjatë periudhës së dimrit nuk mund të kryhen punime për shkak të sasisë së madhe të ujit, por nga ana tjetër, instituti i monumenteve ende nuk ka hartuar një plan përforcimi.

 

Autoritetet thanë për vizion plus se janë duke punuar por ende nuk e kanë një datë se kur do të ndërhyjnë për riparimin e urës së Zogut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *