Një raport I publikuar nga UNHCR, bëri të ditur se gjatë vitit 2017 në të gjithë botën 68.5 milion njerëz u detyruan të lënë shtëpitë e tyre.

 

Shkaqet për levizjen e dhjetera milion njerëzve nga shtëpite e tyre dhe vendosjen në vende të tjera janë të ndryshme.

 

Mbi të gjitha kjo gjë lidhet me luftërat në disa vende të botës, dhunën etnike dhe fetare në vende të tjera si dhe shkaqe natyrore.

 

Problemet më të mëdha janë vërejtur në Republikën Demokratike të Kongos, Sudanin Jugor dhe Bangladesh.

 

NUmri  68.5 milion I atyre që kanë lëvizur nga shtëpite e tyre gjatë vitit të kaluar është I njëjte më popullsine e Tajlandës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *