Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, në një konferencë për shtyp, pas konfirmimit të liderëve të BE-së për dhënien e statusit të vendeve kandidate për anëtarësim në BE për Ukrainën dhe Moldavinë u shpreh se nuk mund të ketë shenjë më të mirë shprese për popullin ukrainas.

“Sot u mor një vendim historik nga udhëheqësit e BE” dhe “është një moment kënaqësie të madhe. Nuk mund të ketë shenjë më të mirë shprese për popullin ukrainas”, deklaroi Ursula von der Leyen.

 

Më herët edhe Presidenti Zelensky ka falenderuar liderët europian dhe e ka konisderuar këtë moment si historik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *