Antoneta Sevdari ka fituar procesin gjyqësor në Strasburg ndaj qeverisë shqiptare.

 

Ish prokurorja kaloi shkallën e parë të vettingut në KPK, por pas ankimimit të komisionerit publik Dariel Sina në KPA u shkarkua nga detyra në vitin 2019.

 

Në atë kohë, Sevdari nuk u pajtua me konstatimet e KPA, teksa hodhi edhe akuza politike.

 

Ajo e çoi çështjen në Strasburg, ku e ka fituar dhe tashmë shteti shqiptar duhet t’i paguaj ish prokurores 24 mijë e 600 euro .

 

Strasburgu theksoi se në lidhje me rastin e Sevradit ka shkelje të nenit 8 dhe se shkarkimi nuk ka qenë proporcional.

 

Ndërkohë, pas këtij vendimi ajo pritet t’i nënshtrohet sërish procesit të vettingut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *