Ministria e Jashtme turke lëshoi ​​një deklaratë me rastin e shtrirjes së ujërave territoriale greke në 12 milje detare në Detin Jon dhe theksoi se ky veprim “përfundon në jug të Peloponezit dhe nuk prek aspak Egjeun”.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme turke, Hami Aksoy iu referua kundërshtimeve të Ankarasë për zgjerimin e ujërave territoriale në Egje. 

“Vendi ynë ka të drejta dhe interesa jetësore në Detin Egje gjysmë të mbyllur, ku mbizotërojnë kushte të veçanta gjeografike. Ne jemi të vetëdijshëm për pozicionin që zgjerimi i ujërave territorialë këtu nuk duhet të jetë i njëanshëm. Nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimin tonë”, theksoi ai.

Deklaratat e përfaqësuesit turk vijnë vetëm disa ditë para rifillimit të kontakteve kërkimore midis Greqisë dhe Turqisë, të hënën e ardhshme. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *