Turqia eshte nje vend me aktivitet te larte sizmik dhe here pas here vijne lajme per lekundje te tokes.

I fundit kete te marte ka qene afer Denizlit.

Magnituda e termetit ka qene 4.2 balle sipas shkalles richter.

Nga mediat turke nuk ka raportime per te lenduar por njerezit jane panikosur dhe kane dal ne rruge.

Termeti i fundit i forte ne Turqi ka qene ne tetor 2020 ku ne Izmir vdiqen 115 veta nga lekundja me magnitude 6.6 balle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *