“Italia do të ishte shumë më mirë jashtë BE-së”. Trump ka lëshuar deklaratëh e radhës të forte dhe të papritur duke I hedhur benzine edhe më shumë zjarrit të ndezur brenda unionit në vitet e fundit.

Duke folur për vonesën e daljes së Anglisë nga BE, presidenti I SHBA deklaroi mes të tjerash se edhe disa vende të tjera në Europë do të ishin më mirë jashtë sesa brenda  Bashkimit Europian.

Mes këtyre vendeve ai tha se është Italia.

Deklarata e tij nuk bën gje tjetër vecse trazon edhe më shumë ujërat edhe në politiken italiane pasi qeveria e Contes po përpiqet ti rezistojë forcave anti-europiane në opozitës dhe shoqërinë italiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *