Dëbora e parë e rënë në Juglindje, dhe në mënyrë të vecante në zonat turistike të Korcës, lajmeroi më në fund ardhjen e të ftohtit të vërtete ndonëse zyrtarisht nuk jemi ende në stinen e dimrit.

 

Reshjet e borëz zbardhen zonat e Voskopojës, Lekasit. Vithkuqit dhe Dardhës.

 

 

Pikërisht në zonën e Dardhës, tek Pika Bigëll në lartësinë 1640 metra është regjistruar edhe trashësia më e madhe këtë të premte, 10 cm.

 

 

Megjithatë pavarësisht uljes së ndjeshme të temperaturave dhe reshjeve të borës deri tani nuk lajmërohet asnjë rrugë e bllokuar në juglindje, përvec pamjes së bukur që këto zona turistike kanë marrë, një atraksion vërtet interesant edhe për të gjithë ata që duan të kalojnë një fundjave ndryshe me borën e parë.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *