Ndërsa  Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit zhvillonte protestën e dytë pas shembjes së ndërtesës, Krymenistri Edi Rama publikoi inspektimin e punimeve qe jane bere ne Godinen e Teatrit te Operës se Baletit. 

I shoqëruar nga ministrja e Kulturës Elva Margariti dhe drejtoresha e TKOB, Zana Çela, shefi i qeverisë pa c’do ambjent te rikonstruktuar dhe te ri ne këtë godine.

Duke pare ambjentet e reja, krymenistri Rama u kthye pas ne kohe, teksa ndau nje kujtim te tijin, se si e mbante mend godinen e vjeter. Shtatori pritet te jete muaji i inagurimit te godines se Tetarit te Operas dhe Baletit.

EDI RAMA

KRYMENISTER I SHQIPERISE

Mbaj mend që këtu kishte bretkosa, sa herë duartrokisnin nga salla, bretkosat hidheshin përmjet. Super bukur, su[per super bukur. Shpresoj se në shtator do ta hapim .

Teatrit te Operas dhe Baletit, i eshte shtuar hapsira e arkives, ajo e biblotekes, studiot e solisteve, dhe nje hapesire e gjere pushimi.  Ndersa investime te konsiderueshme janë bere edhe ne pjesen e akustikes dhe ne sallat e koncerteve qe konsiderohen pjesa kryesore e teatrit.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *