Aleanca e Atlantikut të Veriut ka reaguar fillimit të heqjes së barrikadave në veri të Kosovës.

 

Zëdhënësja e NATO-s, Oana Lungesco mirëpriti këtë akt., duke kërkuar më tej që palët t’i përmbahen detyrave të tyre.

 

Më tej ajo shtoi se NATO është e gatshme të ndërhyjë nëse cenohet liria e lëvizjes në Kosovë.

 

“NATO mirëpret përpjekjet për de-eskalimin e tensioneve në veri të Kosovës. Ne presim që të gjitha palët t’u përmbahen detyrave të tyre.

 

NATO dhe KFOR, po vëzhgon nga afër dhe është i gatshëm që të ndërhyjë nëse është e nevojshme, në përputhje me mandatin nga OKB për ta garantuar lirinë e lëvizjes”, ”, ka shkruar ajo në një postim në Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *