Disa të rinj kanë dalë vullnetarë që të infektohen me COVID-19 për të ndihmuar në përshpejtimin e punës për gjetjen e vaksinës.

 

Sipas mediave britanike, bëhet fjalë për 90 villentarë, të cilët janë të moshës 18 deri në 30 vjeç dhe janë të shëndetshëm.

 

Ata do të ekspozohen ndaj virusit në një mjedis të kontrolluar në fillim të vitit 2021.

 

Provat do të kryhen në Royal Free Hospital në Londër dhe pjesëmarrësit të kompensohen për këtë. Ekspertët do të monitorojnë dhe shohin sesa virus duhet për të shkaktuar sëmundjen, por jo që të jetë serioze.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *