Të sëmureni nga Covid-19 për herë të dytë, e ashtuquajtura riinfektim, është diçka e mundur. Imuniteti përgjysmohet brenda një muaji nga shërimi.

Tek pacientët në gjendje më pak të rënduar, niveli i antitrupave të prodhuar nga sistemi imunitar për të luftuar virusin është përgjysmuar brenda katër javëve të para të rimëkëmbjes.

Kjo është konfirmuar nga një studim i sapo botuar në Journal of Clinical Medicine.  Një studim i bazuar në monitorimin e prodhimit të antitrupave Covid-19 në një mostër mjekësh dhe infermierësh të infektuar me virus.

Studiuesi Sebastiano Pasqualato shpjegon:  “Koncepti i imunitetit nuk është i lidhur vetëm me antitrupat, sepse sistemi imunitar gjithashtu përdor mbrojtje të tjera anti-virus, përfshirë imunitetin qelizor. Mund të ndodhë që mungesa e antitrupave të lejojë një ri-infektim të mundshëm për shkak të ekspozimit të ri ndaj virusit, por nuk zhvillohen simptoma të sëmundjes sepse aktivizohet sistemi imunitar, i trajnuar tashmë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.