Subscribe

Kryeministri Rama, përsëriti apelin për ndërtuesit e pallateve, apartamentet e të cilave kanë pësuar dëme të lehta jo strukturore që të paraqiten për të bërë deklarimin dhe të marrin përsipër të gjithë riparimin dhe dëmet materiale që u janë shkaktuar njerëzve. Shefi i qeverisë insistoi që këtë procedurë ta kryejnë sa më shpejt.

 

EDI RAMA

 

KRYEMINISTER

 

Jemi duke punuar dhe besojmë se do ta konkludojmë shpejt dhe  kuadrin e ri ligjor dhe penal për abuzimet në ndërtim. Njësia speciale kundër korrupsionit ka filluar të përgatisë gjithë hartën e veprimeve për të identifikuar përgjegjësi në godinat problematike.

 

Kreu i qeverisë theksoi se të pastrehët do të akomoodhen në apartamente me qira.

 

Jemi duke pergatitur fazen tjeter, ate t e akomodimit ne hotele dhe ne zonat rurale. Kam nje merak shume te madh per ata qe jane ne zonat rurale per cadrat dhe tendat,. Pastaj vjen puna per identifikimin e apartamenteve me qira. Do i dergojme ne apartamente deri sa te behet rindertimi, ndonese rindertimi do te zgjase. 

 

Rama nënvijëzoi se të gjithë familjet që kanë humbur familjarët në këtë tërmet do të marrin një trajtim financiar prej 100 mijë lekë në muaj të gjithë jetën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *