Suedia është shteti që ka vendosur që duhanpirësit nuk do të lejohen më të ndezin cigare në pjesën e jashtme të lokaleve.

 

Ligji i ri ka hyrë në fuqi një ditë më parë, ndërsa vendet të cilat preken janë këndet publike të lojërave, lokalet, stacionet e autobusëve dhe ato të trenave.

 

Pjesë e këtij ligji është gjithashtu edhe ndalimi i përdorimit të cigareve elektronike.

 

Sipas autoriteteve suedeze të shëndetësisë e shohin këtë masë si një hap të rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit të popullsisë, si dhe reduktimin e rreziqeve nga duhanpirja pasive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *