Suedia ka regjistruar mesatarisht 6,25 vdekje në ditë nga koronavirusi për 1 milionë banorë gjatë javës së fundit. Sipas mediave në Itali, modeli suedez nuk funksionoi, pasi dha rezultate negative.

Suedia regjistroi numrin më të madh të jetëve të humbura për frymë në të gjithë kontinentin e Evropës. Vedni refuzoi karantinën duke lënë të hapura të gjitha aktivitetet. Muaji prill ishte më vdekjeprurësi prej gati 30 vjetësh.

Vdekshmëria në Britaninë e Madhe është 5,75 në ditë për një milionë përsona, në Belgjikë 4,6 dhe në Itali, mesatarisht 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *