Nëse keni bërë një rutinë për të dalë për vrap çdo ditë ose për ecje duhet të keni kujdes mos bëni këtë gabim që rrezikon jetën tuaj.

 

Jo të gjithë e kanë liqenin afër dhe mund të dalin në zonën që është posaçërisht për ecje. Ka disa njerëz që dalin në një zonë më makina ose në një pjesë autostrade. Me të vërtetë aty mund të ketë vend për këmbësoret por jo të gjithë respektojnë rregullat.

 

Pothuajse 129,000 këmbësorë shkuan në spital nga lëndime të aksidenteve të makinave në 2015, dhe 5,376 vdiqën në rrëzime të tilla, sipas CDC. Me fjalë të tjera, një këmbësor shtë vrarë në një aksident trafiku një herë në çdo 1.6 orë.

 

Për fat të mirë, ka disa hapa që mund të merrni për të qëndruar i sigurt kur dilni për vrapë ose ecje jashtë. Sigurisht, ju jeni në anën e djathtë të rrugës, por kjo nuk është ku ju duhet të jeni si një këmbësor. Përjashtim të rastit kur je në Angli. Duhet të përdorni gjithmonë një trotuar nëse ka një të tillë, por nëse keni nevojë të qëndroni në rrugë, CDC rekomandon ecjen drejt trafikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *