Dhjetëra te rinj në Shqipëri protestuan ketë te hëne pranë Ministrisë së Arsimit, Sportit për kartën rinore. Ata u pritën në ministri, ku  parashtruan edhe kërkesën e tyre kryesore, për hapjen e diskutimeve dhe fillimit nga puna me qëllim që viti i ri akademik 2018- 2019 ti gjej gjimnazistët dhe studentët shqiptarë të pajisur me kartën rinore. Plani kombëtar i veprimit për të rinj 2015-2020, parashikon edhe ekuivalentimin e këtij dokumenti me kartën europiane. Vendosja në funksionim e kartës, mundëson përfitime ekonomike, sociale dhe kulturore për mbajtësit e saj.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *