Sot nis punën Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën Zgjedhore.

 

Ky komision do të bashkëdrejtohet nga Damian Gjiknuri dhe Enkelejd Alibeaj.

 

Si anëtar do të jetë edhe Oerd Bylykbashi, i cili ka qenë në tryezën politike një vit më parë, kur u bënë ndryshimet në kod.

 

Mësohet se në fokus të punës, komisioni do ketë ndryshimet në Kodin Zgjedhor.

 

Pritet te shihet nese ne diskutimet per ndryshimet ne Kodin Zgjedhor do te perfshihet edhe vendimi i Gjykates Kushtetuese i cili rrezoi heresin, pra e thene ndryshe kandidati per deputet e fiton mandatin ne bazë te votave te marra dhe jo sipas renditjes ne listen e partise.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *