Që prej mbrëmjes se djeshme një vatër zjarri në fshatin Dushkarak të Bashkisë Selenicë vazhdon dhe ditën e sotme.

 

Zjarri është përhapur me shpejtësi i favorizuar dhe nga era, duke djegur rreth 30 hektarë me shkurre, pemtari dhe ullinj.

 

Është shkrumbuar nga flakët një banesë në zonë, teksa zjarri po shkon drejt banesave të tjera.

 

Zjarrfikësja e Vlorës nuk ka patur ndërhyrje ndërsa ajo e Selenicës nuk ia del dot që me një mjet lundrues të shuajë flakët. Nuk ka zjarrfikëse nga Vlora që të jetë e gatshme për të shkuar në vendngjarje pasi mjetet janë në vatra të tjera zjarri.

 

Zjarri paraqet rrezik për banoret e zonës. Situata mbetet alarmante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *