Cdo ditë që kalon e bën edhe më të vështirë situatën në spitalet e Lombardisë.

Përvec lodhjes së madhe të mjekeve dhe rezervave në përfundim të maskave dhe dezinfektateve, nga Bergamo vjen një tjeter alarm.

Në spitalin Papa Giovanni XXIII nuk ka më vende në terapinë intensive.

Në këtë spital, në një nga zonat më të goditura nga pandemia e koronavirusit, ishin 80 shtretër për terapinë intensive, pra për paciente në gjëndje të rëndë.

Të gjithë shtreterit janë të zënë dhe tani kthehet në një makth menaxhimi I gjëndjes për të tjerë persona që vijnë në gjëndje të rëndë.

Autoritetet spitalore bënë të ditur se për pacientet e tjerë që do të kenë nevojë për ventilim dhe oksigjen do ti bëhet thirrje autoritetete shëndetesore shteterore.

Kjo në fakt është arsyeja që në Milano po ndërtohet me shpejtësi një spital I ri I gjithi për terapinë intensive. Ka nje tjeter plan gjithashtu edhe per nje spital te perkohshme posacerisht per Bergamon.

Në 24 orët e fundit në Itali gjeten vdekjen 345 persona duke e cuar shifrën në total në rreth 2500.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *