Edhe pse ishte paralajmëruar në javët e para të janarit, një koalicion mes shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut duket gjithnjë e më i largët.

Bashkimi Demokratik për Integrim nuk e pranon akuzën se i ka përcarë këto subjekte politike.

Aleanca për shqiptarët gjithsesi mbetet optimiste për një bashkëpunim trepalësh që ka gjasa të finalizohet në fund të muajit janar.

 

Ndërsa Lëvizja BESA këmbëngul në kërkesën për një koalicion me alternativën. Por kjo e fundit vijon ta kundërshtojë me argumentin se kërkon një formulë më të qartë për të cuar BDI-në në opozitë.

Zërat se Tirana dhe Prishtina po ndikojnë për bashkimin e tre partive, janë shtuar. Këto subjekte nuk kanë pranuar se bëhet fjalë për përfshirje direkte të autoriteteve të Shqipërisë dhe Kosovës megjithatë e kanë pranuar mbështetjen e kësaj ideje nga politikanë dhe intelektualë të caktuar ne këto dy vende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *