Subscribe

Rrjedhja e një prej këtyre bombolave që tej ngopi ambientin me gaz solli shpërthimin në bodrumin e argjendarisë në zonën e sih bllokut.

 

Ky është konluzioni paraprak në të cilin kanë dalë ekspertët e inspektoratit qendror teknik dhe forcat zjarrëfikëse që po kryejnë hetimet  për të zbardhur ngjarjen e rëndë ku ngelën të plagosur 5 persona.

 

Sipas burimeve në dyqanin e argjendarisë janë gjetur 2 bombola,  njëra e mbushur me oksigjen që  njihet për fuqinë shkrirëse të metalit dhe përdoret për përpunimin e floririt.

 

Ndërsa bombola tjetër ishte me gaz nafte të lëngshëm, nga e cila dyshohet se ka ardhur edhe rrjedhja e gazit.

 

Ka mjaftuar ndezja e çelëzit të dritës për të dhënë shkëndijën për  ndezjen e gazit dhe më pas ka ardhur  edhe shpërthimi i fuqishëm.

 

Po sipas hetuesve ngjarja mund të ishte parandaluar nëse në ambinetin ku ndodhi shpërthimi do të kishte të vendosur sensor që sinjalizojnë praninë  e gazit.

 

Për eskpertët ka dyshime se bombolat mund të kenë qenë të pakolauduara ndërsa nuk përjashtohet mundësia të jenë lënë hapur nga pakujdesia.

 

Në spital vazhdojnë të marrin mjekim pronarët e dyqanit, Sokol e Alma Pire  pasi  kanë pësuar djegie në të gjithë sipërfaqen e trupit ndërsa 3 personat e tjerë të lënduar tashmë kanë lënë ambientet e spitalit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *