Shoferët vazhdojnë të mos binden për respektim të rregullave të qarkullimit rrugor, pavarësisht kontrolleve të shtuara të policisë.

 

Edhe gjatë 24 orëve të fundit janë kapur drejtues mjetesh me shpejtësi që varionin nga 102 km/h në qendrat e banuara, deri në 157 km/h në rrugët interurbane. Për këtë arsye, efektivët e Rrugores pezulluan 25 leje drejtimi.

 

Gjithashtu, u vendosën 278 masa administrative nga 2.000 deri në 4.000 lekë të rinj, për shpejtësi deri në 30 km/h më shumë  nga tabela e lejuar.

 

“Janë vendosur 305 masa për parakalime të gabuara dhe 203 masa për përdorim të aparatit celuar gjatë drejtimit të mjetit, 198 për mos përdorim të rripit të sigurimit, 91 për mos përdorim të kaskës mbrojtëse. Janë arrestuar në kushtet e flagrancës, 9 drejtues mjetesh nga të cilët, 6 për drejtim mjeti në gjendje të dehur dhe 3 për drejtim mjeti pa leje drejtimi. Janë pezulluar 21 leje drejtimi, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit që varionte nga 0.31 mg/l deri në 0.45 mg/l. Si dhe janë vendosur 56 masa administrative nga 5.000 deri në 15.000 lekë të rinj, për drejtim mjeti nën efektin e alkoolit, që varionte nga 0.06 mg/l deri në 0.29 mg/l”, njoftoi Policia Rrugore.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *