Subscribe

310 nxënës të shkollës 9-vjeçare Hamit Mullisi në Elbasan përballen çdo ditë me mungesën e ngrohjes në klasa.

Sipas prindërve, shkolla nuk plotëson as kushtet minimale për zhvillimin e mësimit ndërsa kërkojnë ndërhyrje urgjente nga ana e autoriteteve.

 

Prinder te nxenesve

 

—Problematika jane amortizimi i shkolles, rrjeti elektrik, banjot, mungesa e terreneve sportive.  Shkolla nuk ka ngrohje. Ka mbi 10 vite qe nuk vihet dore.

 

—Kushtet ketu jane zero. Sepse mungojne kushtet e ngrohjes dhe jo vetëm.

 

Ata thonë per Vizion Plus se nxënësit e kësaj shkolle diskriminohen pasi rreth 42% e tyre vjen nga komuniteti rom.

 

Ndërkohë nxënësit tregojnë se gjatë këtyre ditëve të ftohta ngrohen me rezistenca, të cilat janë blerë nga vetë mësuesit.

 

Rikonstruksioni i fundit në këtë shkollë është bërë në vitin 2000 dhe që atëherë nuk është investuar më.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *