Ndërsa disa ngjyra të syve janë më të zakonshme, të tjerat mund të jenë shumë të rralla dhe gjenden vetëm në një numër të vogël njerëzish.

Shkencëtarët pretendojnë se kanë identifikuar një ngjyrë të re sysh, e cila sipas tyre është më e rralla tek njerëzit. Shumica prej nesh janë të njohur me katër ngjyrat bazë të syve: kafe, blu , kafe dhe jeshile .

Për shumë vite, sytë e gjelbër konsideroheshin si më e rralla nga të gjitha ngjyrat e syve, me rreth 2% të njerëzve në botë që kanë këtë ngjyrë sysh.

Megjithatë, kjo ka ndryshuar kohët e fundit pasi shkencëtarët kanë identifikuar një ngjyrë tjetër si më të rrallën. Në veçanti, ata pretendojnë se ngjyra më e rrallë e syve nuk është më jeshile, por gri.

Vlen të përmendet se gri ka qenë pjesë e blusë, por ekspertët tani kanë ripërcaktuar përkufizimet e tyre dhe e kanë bërë gri një ngjyrë krejtësisht të veçantë të syve.

Ngjyra kafe e syve gjendet midis 55% dhe 79% të popullsisë së botës, sipas VeryWell Health .

Më pas është bluja, e cila gjendet midis 8 dhe 10% . Së fundmi, ne kemi gri, ngjyra që tani po largohet nga bluja dhe përbën më pak se 1% për qind të popullatës si në SHBA ashtu edhe në botë./vizionplus.tv/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *