“Grupi mercenar Wagner “po pëson një sasi të madhe humbjesh në zonën e Bakhmutit, dhe beteja për qytetin është kthyer në një masakër për rusët”.

 

Kështu deklaroi shefi i shtabit të përbashkët amerikan, gjenerali Mark Milley në Komitetin e Shërbimeve të Armatosura të Dhomës së Përfaqësuesve, cituar nga CNN.

 

“Janë ndoshta 6,000 mercenarë aktivë dhe 20 ose 30,000 të tjerë rekrutë, shumë të ardhur nga burgjet ruse,” tha Milley. Ukrainasit po bëjnë një mbrojtje shumë efektive, e cila ka rezultuar e kushtueshme për rusët.”, tha Milley.

 

U bënë disa javë që beteja më e madhe mes forcave ruse dhe ukrainase po zhvillohet ne qytetin e Bakhmut, me ukrainasit që I kanë rezistuar fort deri më taninë tentativave të ushtrisë ruse për të marrë të gjithë zonën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *