Një nga çështjet që Shqipëria duhet të përmirësojë për t’u integruar në familjen evropiane është promovimi i barazisë gjinore si dhe lufta kundër dhunës ndaj grave. Sipas zëvendës kryeministres Mesi, sa i përket barazisë gjinore, qeveria Rama ka dhënë provat për një zbutje të këtij hendeku dhe ky mesazh reflektohet në kabinetin qeveritar, ndërsa për fenomenin e luftës kundër dhunës, sfida mbetet ende e hapur.

 

Këto deklarata u bënë gjatë konferencës për sfidat e pushteti lokal ne adresimin e çështjeve të barazisë gjinor me iniciative të zv/kryeministres, zyrës së pudit në Tiranë si dhe ambasadës suedeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *