Paketat e ndihmës financiare që qeveria gjermane ka miratuar muajt e fundit për të zbutur goditjen e problemeve ekonomike për banorët e saj nuk do të jenë plotësisht të mjaftueshme për të bërë punën siç duhet këtë vit, deklaroi sot kancelari gjerman, Olaf Scholz.

 

“Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të flasim për atë që duhet të bëjmë”, tha ai pas një takimi me kryeministrat e 16 shteteve në vend.

 

“Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të flasim për atë që duhet të bëjmë”, tha ai pas një takimi me kryeministrat e 16 shteteve në vend.

 

Ashtu si shumë vende të tjera, ekonomia e Gjermanisë është goditur nga ndikimi i pandemisë së koronavirusit, ndërprerjet e fluksit tregtar dhe pasojat nga pushtimi rus i Ukrainës.

 

Scholz tha se paketa financiare prej 20 milionë eurosh do të ndihmojë në zbutjen e rreth 90% të ndikimit të inflacionit që kanë shkaktuar të gjitha problemet ekonomike.

 

Por, ai vuri në dukje se planet e zbatuara deri më tani; si ndihma për personat me të ardhura të ulëta, subvencionet e transportit publik dhe ndihma me çmimet e benzinës, ndoshta nuk do të jenë të mjaftueshme për të shmangur sfidat e mëdha që priten vitin e ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *