Subscribe

Tingujt e muzikës folklorike mbizotëruan pasditen e të enjtes në qytetin e Bilishtit.

10 grupe të ansamblit nga krahina të ndryshme të vendit dhe një nga Kosova u bënë pjesë e festivalit Folklorik Tipologjik Kombëtar të Lojërave popullore dhe Riteve, organizim ky i pari i këtij lloji në vendin tonë.

Në fokus është promovimi i vlerave kulturore dhe trashëgimi i tyre brez pas brezi.

 

NIKO KOTHERJA
QENDRA KOMBETARE E VEPRIMTARIVE TRADICIONALE

Te kthejme ritet dhe lojerët popullore qe jane element i rendesishem i vlerave kulturore. 10 grupe te shqiperise dhe 1 grup nga kosova. Juria e perbere nga specialiste.

 

Edhe pjesëmarrësit e cilësuan këtë ngjarje një hap të rëndësishëm për promovimin e vlerave kulturore.

 

Tiranahttps://www.youtube.com/watch?v=qV2W0MKjYCA

Performojme vlerat tona. Sa vjen e zbehen keto gjera. Por te rinjte duhet te kthejn3 syte nga vlerat e kombit shqiptar. Por duhet vemendje me e madhe nga ministria e kultures

Vijme nga gjirokastra dhe perfaqesojme kostumet e zones tone.

Gjinari dhe perfaëesojme ansamblin. Duhet te promovohen te gjitha vlerat kulturore. Kemi perfshire te gjitha moshat qe traditat te kalohen nga brezi ne brez

 

Në mbyllje të festivalit të gjitha grupet do të vlerësohen nga një juri, e cila do të shpallë edhe fituesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *