Bernie Sanders ka triumfuar ne tre shtete amerikane përballe rivales se tij demokrate Hillary Clinton. Fitorja me e madhe ishte ne shtetin e Uashingtonit, por Sanders korri sukses edhe ne Alaska dhe Hawai. Ne te tre shtetet siguroi me shume se 70 perqind te votave.

“Ky është vrulli qe kemi arritur votim pas votimi. Mos lini askënd t’u thotë se ne nuk mund te fitojmë kandidimin, apo zgjedhjet per president, sepse ne do t’i fitojmë te dyja”.

Por pavarësisht këtyre fitoreve, Clinton kryeson betejën dhe mbetet kandidatja favorite. Ne kampin republikan nuk pati votime gjate se shtunës, por ne zgjedhjet e deritanishme multimiliarderi Donald Trump ndodhet ne krye te garës përballe rivalit me te afërt Ted Cruz. Ai vazhdon te japë detaje per politiken e jashtme qe do te ndjeke, nëse do te zgjidhet president. Trump për gazetën “New York Times” shprehu shqetësimin se SHBA janë zhgënjyer nga aleatet dhe partneret e saj.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *