Drejtori i Institutit për Sigurimet Shoqërore, Astrit Hado, i ftuar në “Quo Vadis” të moderatores, Pranvera Borakaj, në Vizion Plus, tha se mosha mesatare e përfitimit të pensionit në Shqipëri për burrat është 15 ndërsa për gratë 16 vjet.

Sipas tij mosha e daljes në pension në Itali është 67 vjeç, ndërsa në Shqipëri 62.

I pyetur nga moderatorja pranvera Borakaj se sa vjet mbas daljes në pension përftojnë shqiptarët, Hodaj tha se teorikisht për burrat është 15 ndërsa për gratë 16-të, por vitin e shkuar mesatarja ishte 22 vite, kjo edhe për shkak të rritjes së jetëgjatësisë në Shqipëri.

Në Itali mosha mesatare e daljes në pension është 67 vjeç ndërsa në Shqipëri 62. Mosha e përftimit teorikisht është 15 vite te burrat, 16 te gratë. Kjo dhe për shkak të rritjes së jetëgjatësisë, vjet mesatarja ishte 22”, tha Hodaj.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *