Subscribe

Monedha europiane ka surprizuar këtë të mërkurë, pasi ka shënuar rritjen më të fortë ditore.

 

Në tregun valutorë  1 euro u këmbye me 113.4 lekë, ose 1.6 lekë më shumë se një ditë më parë. Ky është kursi më i lartë I euros në tre muajit e fundit.

 

Shumë ekspertë e lidhin këtë situatë edhe me përfundimit e procesit zgjedhorë. Kjo situatë krijoi pritshmëri që pas zgjedhje euro do të forcohej cka u vertëtua, pasi tendenca nisi ditën e hënë.

 

Nuk dua ta lidh vetëm më zgjedhjet dhe zhpenzimet që kryhen gjatë fushtaës zgjedhore, por është e natyrshme që ky treg është edhe përceptim. C’ka do të thotë që para zgjedhjeve investitorët janë të prirur për të mos shpenzuar, pra hezitojnë, duke I shtyrë planet e tyre për më pas- sqaron Dritan Vakaj, nga shoqata e agjencivbe valutore.

 

Për agjentët valutorë, forcimi i euros është tregues se po lëm pas një situatë të pazakontë, ku monedha europine u nëncmua ndjeshëm.por një tjtër faktorë sipas agjentëve të tregut është edhe forcimi i valutave në tregjet e huaja.

 

Nëse shohim që tregjet e huaja shohim që doallri amerikan ka pësuar një forcimkurdrjt valutave, nuk  mund të bëntë përjashtim edhe euro. Ne nuk jemi një treg I izoluar, cka do të thotë ky frocim përcillet edhe tek ne. Në aspektin ekonomik nuk ka ndonjë zhvillim që do të ndikonte në këtë forcim-vijon më tej Vakaj

 

Para zgjedhjeve vendore, kursi euro/lek arriti në nivelet më të ulta historike, Në 11 maj monedha europiane preku minumin historik duke u këmbyer me  110.6 lekë. Pritshmëritë janë se forcimi nuk do të jetë vijojë për shkak se po hyjmë në sezon turistikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *