Kjo është një nga  këshillat që thuhet gjithnjë e më shpesh nga  nutricionistët kur bëhet fjalë për këshillat  e barkut të sheshtë. Rregulli më themelor që na kërkohet të ndjekim është të hamë me ngadalë, të shijojmë ushqimin, pa punuar në të njëjtën kohë në kompjuterin tonë ose pa përdorur pafund në celularin.

Sigurisht që nuk është e lehtë dhe shumica prej nesh e bëjnë këtë, veçanërisht gjatë orarit të punës, duke harruar se mund të bëjmë një pushim për 20 minuta teksa ushqehemi.

Në këtë mënyrë, jo vetëm që shijojmë momentin e të ngrënit, por ngopemi më shpejt, ndihemi më pak  të fryrë  dhe nuk jemi sërish të uritur pas disa orësh.

Kjo ndodh sepse kur hamë siç duhet, e përtypim më mirë ushqimin.

“Unë i kushtoj vëmendje dhe ha më ngadalë pa atë nënstimulim që zakonisht shkakton media sociale ose puna. Kjo nuk është thjesht një ndjenjë, por një realitet i konfirmuar nga shumë studime, me nutricionistët që sugjerojnë se sa e rëndësishme është të respektojmë kohën e të ngrënit në mënyrë që truri ynë të marrë edhe mesazhin”, thotë nutricionistja.

Fryrja e barkut shkaktohet nga ajri që grumbullohet në bark kur nuk e përtypim mirë ushqimin. Inflamacioni në trupin tonë ndodh gjatë orëve të drekës dhe kjo zakonisht ka të bëjë me mënyrën se si ushqehemi, e cila nga ana tjetër çon në fryrje dhe tretje të dobët. Kjo është arsyeja pse këshilla më e mirë është të bëjmë një pushim dhe të shijojmë ushqimin tonë për 20 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *