Subscribe

Numri i të rinjëve që kërkojnë trajtim ndaj lëndëve narkotike rritet nga dita në ditë.

 

Mjekja psikitare Valentina Asabella shprehet per vizion plus se mbyllja dhe izolimi gjatë periudhës së pandemise covid-19 bëri që shumë te rinj ti riktheheshin perdorimit te hashashit.

 

VALENTINA ASABELLA

MJEKJE PSIKIATRE

“Ka shumë të rinj me probleme të shëndetit mendor,dominojnë crregullimet e ankthit. Që pjesa më e madhe vijnë nga abuzimi i lëndëve narkotike. Mbyllja dhe izolimi bëri që shumë të rinjë të gjënin ngushëllim tëk hashashi dhe alkooli. Për të mposhtur ankthin që ju shkaktoi izolimi ju drejtuan këtyre veseve.”

 

Psikiatrja shprehet gjithashtu se adoleshentët bëhen përdorues të drogërave pasi mendojnë se ndikojnë në rritje e performancës së tyre.

 

VALENTINA ASABELLA

MJEKJE PSIKIATRE

“Të rinjtë po justifikohen se përdoruimi i hashashit ju rrit performancën. Studentët për të qënë ekselentë për të marrë provime, diploma, kanë mëdnuar se do tu rritet aftësia. Hashashi jo vëtëm nuk rrit performancën por e ul dhe instalon shumë problematika të shëndetit mendor. Por shumë studentë vuajnë nga problemete e shëntetit mendor pasi nuk përballojnëe dot jetesën.”

 

 

Specialistët rekomandojnë që të rinjtë të angazhohen më tepër me aktivitete sportive dhe të shmangin qëndrimet e gjata nëpër kafene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *