Premier League Angleze vendosi nje rekord te ri per këtë sezon, duke shpenzuar ne merkato 1 miliard sterlina. Sipas analizave te Deloitte, klubet angleze shpenzuan këtë shifër mes merkatos se verës 870 milionë sterlina dhe atij te janarit qe u mbyll ditën e djeshme 175 milionë, pra ne total 1 miliard e 45 milionë sterlina. Shpenzimet me te mëdha gati 50 % e shumes është bere nga 6 skuadrat e ashtuquajtura te mëdha te kampionatit anglez. Blerja me e shtrenjte i takoi Manchester Citi qe shpenzoi 72 .5 milionë sterlina per t’i rrëmbyer Wolsfburgut, Kevin De brojce, ndërsa ne vend te dyte ishin po Citizens, te cilët morën nga Liverpul, Raheem Sterling, per 64.5 milionë. Ndryshe nga vera, ne dimër sheiku Masur preferoi trajnerin përpara lojtareve me Pep Guardiolen qe mendohet te përfitoje 25 milionë euro ne nje kontrate tre vjeçare, blerja me e shtrenjte ne janar ishte francezi Imbula qe kaloi nga Porto te Stok City per 24 milionë. Janari ishte dhe muaji ku shpenzimet me te mëdha u takuan skuadrave, te cilat rrezikojnë rënien nga kategoria si Njukasell apo Noruic, te cilat shpenzuan gati gjysmën e shifrës. Ne merkaton dimërore me diference nga Premier League, ne renditjen e përgjithshme ne vend te dyte klasifikohet seria A me 66 milionë euro te shpenzuara, ndërsa e treta bundesliga gjermane me 46.1 milionë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *