Diskutimet për finalizimin e paketës ligjore te reformës ne drejtësi, pritet te bazohen vetëm ne dokumentin e rekomandimeve te komisionit te Venecias. Një grup ekspertesh, te përbëre nga ata qe hartuan draftin paraprak, juriste te Ministrisë se Drejtësisë, si dhe eksperte te opozitës zhvilluan mbrëmjes e se hënës nje takim me dyer te mbyllura ne selinë e Kuvendit. Pas mbledhjes, përfaqësuesi i Partisë Demokratike Enkelejd Alibeaj, beri te ditur se te gjithë ekspertet rane dakord te marrin per baze vetem sugjerimet e Venecias. Sipas Alibeajt, drafti i përgatitur nga ekspertet e nivelit te larte nuk do te jete pjese e diskutimeve. Asnjë nga ekspertet e tjerë ne tryeze nuk foli per gazetaret ne lidhje me konkluzionet e këtij takimi, por qëndrimi i Aliebajt është konfirmuar jashtë kamerave nga disa prej pjesëmarrësve ne këtë mbledhje. Tani pritet dhe qëndrimi i Socialisteve per mënyrën se si do te procedohet me tej për hartimin e draftit final. Kryetari i komisionit parlamentar per reformën ne Drejtësi, Fatmir Xhafaj, ka thëne me herët se Komisioni i Venecias nuk rrezon ndonjë nga amendamentet e paraqitura ne dokumentin e eksperteve, por jep disa sugjerime. Ndërsa, LSI ashtu si Partia Demokratike ka qene pro rishikimit te këtij drafti dhe per kete arsye ajo paraqiti ne Venecia propozimet e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *