Subscribe

Te rinjtë po preferojnë te ndjekin shkollat profesionale, per te pasur nje zanat, por nëse nuk zbatohet reforma ne drejtësi, ata mund të ikin jashtë shtetit për punë pas përfundimit te shkollës.

 

Kryeministrit Rama tha gjatë panairit te arsimit profesional, se vetingu është çelësi i vazhdimit te reformave.

 

Kryeministri Rama u shpreh se hapja e shkollave ku mund te mësohet nje zanat, ka bere qe shume te rinj te mos e shpërdorojnë kohen.

 

Kreu i qeverise u beri apel te gjithë te rinjve qe te zgjedhin arsimin profesional, para universitetit, per shkak se ne vend mungojnë elektriciste, hidraulik, mekanike, rrobaqepës dhe gjeologe. Duke patur nje zanat te tille, mundësitë per punësim janë shume më të mëdha.

 

Fjalën e plotë të kryeministrit mund ta dëgjoni në videon e mëposhtme.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *