Subscribe

Situata e krijuara nga pandemia ka detyruar qeverine  te shkurtoje shpenzimet buxhetore; si ato per investime te brendshme, ashtu edhe per kontratat me partneritet pubik- privat por edhe shpenzimet korrente.

Kater jane koncesionet qe ne marreveshje me kompanite iu eshte reduktuar financimi gjate ketij viti. Behet fjale per koncesionin e  skanimit ne dogana, ate per rrugen e Arbrit;  koncesionet e shume debatuar te inceneratoreve te Fierit dhe Elbasanit si dhe ndertimi I shkollave ne Tirane. Ne total ndryshimet ne buxhet parashikojne nje shpendarje te parave ne shume 7 miliard leke dhe fokusimin e tyre tek paketa anti-Covid.

Komisioni I ligjeve miratoi keto ndyshime ne buxhetin e 2020, ku ne fokus eshte mbeshtetja per  përballimin e situatës emergjente anti-COVID-19. Pjesa e ketyre ndryshimeve jane edhe perfshirja e nje fondi prej 15 miliard lekesh si garanci sovrane e e vendosur nga qeveria per bzineset qe do te aplikojne per kredi.

VLERA                                   PROJEKTET

1 mld/lekë                                 Projekti i shkollave

1mld/lekë                                  Rruga e Arbrit

800 mln/lekë                             Inceneratorët Elbasan&Fier

700 mln/lekë                             Kontrata e skanimit

Leave a Reply

Your email address will not be published.