Që nga shpërthimi i krizës së koronavirusit, vendet e Bashkimit Evropian kanë raportuar rreth 45 mijë kërkesa për azil.

 

Shifrat u njoftuan sot nga Zyra Evropiane për Mbështetjen e Azilit (EASO).  Agjencia llogariti që aplikimet u rritën në veçanti nga Afganistani.

 

Një muaj para rënies së vendit nën talebanët radikal islamikë dhe javët dramatike të evakuimeve, ato ishin rreth 7.300, ndërsa në qershor, 6.000 afganë aplikuan për azil në BE, Norvegji dhe Zvicër.

 

”Shumica e aplikacioneve vazhdojnë të vijnë nga Siria (rreth 8 500)”, sipas EASO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *