Drejtoria e Pёrgjithshme e Tatimeve rikujton bizneset se kanë afat deri në fund të dhjetorit për të mbyllur procesin e fiskalizimit.

Tatimet bënë një bilanc të ecurisë së deritanishme të procesit. Nga 1 janari, numri i tatimpaguesve të fiskalizuar që kanë lëshuar fatura në total është 49,839. Nga kjo shifër, fatura nё total tё lёshuara nga biznesi i madh janë 18,081, ndërsa nga biznesi i vogёl, 31,374.

Kontabilistët dhe audituesit ligjorë ngrejnë shqetësimin se numri i bizneseve të fiskalizuara është shumë i ulët.
Ekspertët pohojnë se në këto kushte, realizimi i plotë i fiskalizimit jo vetëm që do të kërkojë kohë, por do të rrisë kostot e biznesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *