Përdorimi i tepërt i telefonave ka një ndikim shumë negative tek shëndeti i fëmijëve por nuk ka shumë prova që e vertetojnë këtë.  Prindërit janë dhe personat të cilët duhet të vendosin një rregull të caktuar për kohën që fëmijët e tyre duhet të shpenzojnë para telefonit.

 

Ndërkohë pediatrët bëjnë me dije se prindërit nuk duhet të jenë shumë të shqetësuar për këtë, për sa kohë që ata kanë një farë kontrolli mbi kohën që fëmijët kalojnë në ekran.

 

Sipas një hulumtimi të realizuar në Britaninë e Madhe, rezulton se një rëndësi të madhe ka eleminimi i përdorimit në kohët para gjumit, pasi ekrani dhe drita e telefonit mund të ndikojnë në prishjen e gjumit.

 

Debati në lidhje me kohën që të rinjtë kalojnë para ekraneve është i nxehtë. Sidoqoftë, ky studim i fundit i sheshon pak shqetësimet. Një tjetër studim, ndërkohë, ka dalë në përfundimin se vajzat janë dy herë më të predispozuara të shfaqin simptoma depresive të lidhura me përdorimin e medies sociale në moshën 14 vjeç, krahasuar me djemtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *