Varshava dhe Seuli kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi që kompania jugkoreane KHNP të ndërtojë uzinën e dytë bërthamore të Polonisë.

 

Ky njoftim vjen tri ditë pasi kryeministri polak, Mateusz Morawiecki, tha se kompania amerikane, Westinghouse u zgjodh për të ndërtuar uzinën e parë bërthamore të shtetit në Çozevo, në Detin Baltik.

 

Marrëveshja e 31 tetorit është midis KHNP-së dhe partnerëve nga Polonia PGE dhe ZE Pak, dhe Qeverisë polake.

 

Kjo uzinë është paraparë të ndërtohet në Patnov.

 

Qeveria e Polonisë pritet të diskutojë gjatë kësaj jave sa i përket programit civil bërthamor të shtetit.

 

Varshava për vite të tëra ka planifikuar një program, por çështjet e sigurisë energjetike kanë shtuar urgjencën e një programi civil bërthamor pas tensioneve me Rusinë lidhur me pushtimin e saj të Ukrainës.

 

Uzina për prodhimin e rrymës nga kompania amerikane Westinghouse parashihet të nisë më 2033./rel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *