Pfizer/BioNTech bëri publike të dhënat fillestare për dozën e tretë të vaksinës kundër COVID-19.

 

Në raportin paraprak të dorëzuar në Adminsitratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave theksohet se të vaksinuarit gëzojnë imunitet të fortë për 6-12 muaj.

 

“Një dozë shtesë siguron një përgjigje të fortë imune për një periudhë 6-12 mujore. Doza përforcuese aktivizon më shumë antitrupa neutralizues.”

 

Disa vende kanë autorizuar përdorimin e dozës së tretë të vaksinës nga vjeshta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *