Instituti Republikan Amerikan ka përshëndetur vendimin e Partisë Demokratike për zgjedhjen e anëtarëve të kësaj force, si dhe kandidatët për deputetë apo kryetarë bashkie.

Drejtori i Programit për Europën pranë Partisë Republikane të SHBA-ve, Thibauld Muzeurges shprehu konsideratën e tij për procesin zgjedhor që selia blu po ndërmerr brenda radhëve të saj, për të zgjedhur nga anëtarësia kandidatët për deputetë dhe kryetarë bashkish.

“Dje,@lulzimbasha_al&@pdshqiperi ndërmorën një hap të guximshëm në zgjedhjen e kandidatëve për të partisë në mënyrë transparente nga anëtarësia e saj. Duke paraqitur një sërë rregullash të qarta për procesin e primareve, PD po tregon lidership në përzgjedhjen e kandidatëve si dhe një model për Shqipërinë dhe tërë rajonin.”, shkruan Muzeurges.

Ky proces është mbështetur dhe asistuar edhe nga Fondacioni Ëestminister dhe Partia Konservatore në Britaninë e Madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *